çalınan Telefon Nasıl Bulunur

Çalınan Telefon Nasıl Bulunur

Çalınan veya kaybolan bir Android telefon nasıl bulunur?

Telefonunuzu kaybetmek stresli bir deneyimdir. Derin bir nefes alın ve telefonunuzu izlemek için Android'in yerleşik araçlarını kullanın.

Bir göz açıp kapayıncaya kadar olur. Telefonunuzu yazarkasadaki bir tezgahın üzerine koyuyorsunuz ya da metrodan inerken hafif bir yumru hissediyorsunuz, ancak daha sonra telefonunuzun gittiğini fark ediyorsunuz. Nasıl kaybettiğinizden bağımsız olarak, hırsızlık veya basit bir hata olsun, telefonunuzu kaybetmek stresli bir deneyimdir .

Sadece dünyanın geri kalanına erişiminizi kesmekle kalmaz, aynı zamanda telefonunuz sahip olduğunuz en kişisel cihazdır . Ve yerine koymak pahalı bir sıkıntı.

Telefonunuzun kaybolması durumunda panik yapmayın! Kayıp bir telefonu kolayca kilitlemeyi ve izlemeyi mümkün kılan her Android telefonun içine yerleştirilmiş araçlar vardır. Ancak önce, telefonunuzun evde kaybolması durumunda bile, kendinizi başarıya hazırlamak için şimdi bazı adımlar atmanız gerekir.

Hazır ol

Güvenli bir kilit ekranı oluşturma
Kendinize bir iyilik yapın ve şifre ve parmak izi kimlik doğrulamasını açın. Kendinize başka bir iyilik yapın ve Android cihazınızda yüz tanıma özelliğini kullanmayın . 

Çoğu Android cihazda, yüz tanıma için kullanılan teknoloji yüzünüzün bir fotoğrafı kadar basit bir şeyle kolayca kandırılabilir . Google'ın Pixel 4 ve Pixel 4 XL , Apple'ın Face ID'sine benzer daha güvenilir bir sistem kullandıkları için buradaki istisnalardır .

Ardından, güvenlik bölümünün altındaki Ayarlar uygulamasında şifrenizi oluşturun ve parmak izi kimlik doğrulamasını ayarlayın. Telefonunuzu her kullanmak istediğinizde bir parmak izi taramanın veya bir PIN kodu girmenin zahmetli olabileceğini anlıyorum, ancak fotoğraflarınıza, bankacılık uygulamalarınıza, e-postalarınıza ve kişisel bilgilerinizin geri kalanına erişimi olan birinin fikri korkutucu.

Telefonunuzun kilidini açmak için ek bir adım, kişisel bilgilerinizi bir yabancıya göstermenin potansiyel etkisini düşündüğünüzde çaba sarf etmeye değer. 

çalınan telefon nasıl bulunur

Google'ın Cihazımı Bul

Bir Google hesabıyla bir Android cihazında her oturum açışınızda, Cihazımı Bul zaten açıktır. Cihazımı bul, telefonunuzu izlemek, uzaktan kilitlemek ve uzaktan silmek için kaybolursa kullanacağınız şeydir. 

Ayarlar uygulamasını açıp Güvenlik ve Konum > Cihazımı Bul'a giderek Cihazımı Bul'un etkin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz . Alternatif olarak, cihazınızda bir Güvenlik ve Konum seçeneği yoksa Google > Güvenlik > Cihazımı Bul'a gidin .

Cihazımı Bul özelliği açık olmalıdır. Değilse, düğmeyi Açık konuma kaydırın.

Samsung Cep Telefonumu Bul

Bir Samsung telefonunuz varsa, Google'ın Cihazımı Bul hizmetine ek olarak, Samsung'un Mobil Cihazımı Bul hizmetini ayarlayabilirsiniz. Kayıp bir telefonu izlemek için kullanabileceğiniz bir yedekleme hizmeti sunmakla kalmaz, aynı zamanda Cihazımı Bul'un sahip olmadığı araçlar da sunar.

Samsung servisiyle, uzaktan yedeklemeyi zorlamak gibi şeyler yapabilir veya birisinin SIM kartınızı değiştirip değiştirmediğini görebilirsiniz . Mobil Cihazımı Bul özelliğini kullanabilmek için bir Samsung hesabınız olması gerekir.

Samsung telefonunuzda Ayarlar uygulamasını açın ve Biyometri ve güvenlik > Cep Telefonumu Bul'a gidin . İlk cihaz kurulumu sırasında Samsung hesabınızda oturum açtıysanız, Cep Telefonumu Bul zaten etkinleştirilmiş olmalıdır. Değilse, oturum açmak ve Cep Telefonumu Bul özelliğini etkinleştirmek için birkaç saniye ayırın.

Comments